Hardloopschoen: Hoka One One Clifton

By | April 24, 2015

Als personal trainer ben ik gek op schoenen en dan heb ik het over hardloopschoenen.
Ik heb diverse soorten/types schoenen van vibram vife vingers tot Adidas. Van weg schoenen tot trailrun schoenen.
Ik heb mijn eigen schoenenwinkel.
Om sporters goed advies te kunnen geven over schoenen wil ik ze eerst zelf hebben uitgeprobeerd.

In mijn rijtje schoenen heb ik deze maand weer een model toegevoegd, De Hoka One one Clifton.
In het kort:
Hoka One One Clifton is een neutrale schoen voor op de weg, weegt slechts 225 gram, heeft een drop van 4 mm en de diktes van de tussenzool zijn 29 mm bij de hiel en 25 mm bij de voorvoet – De clifton is een lichte schoen. Aan zijn uiterlijk zie je dat er niet aan af.
Zoals alle Hoka One One modellen sta je bij dit model een stuk hoger ten opzichte van de ondergrond dan bij ‘normale’ hardloopschoenen, laat staan ten opzichte van barefootschoenen. De uiterst dikke tussenzool is de blikvanger van alle Hoka One One modellen.
De tong van de schoen is erg dun en in het begin lijkt het alsof je de veters daardoor op de wreef voelt drukken. In de praktijk blijkt dit heel erg mee te vallen en voel je dit niet.
Ik heb ze meteen goed uitgeprobeerd, 30 km over asfalt, zand, modder gelopen en mijn benen voelden goed. Ze lopen lekker licht en voor lange afstand vind ik het een fijne schoen.
Het is een andere schoen dan de meeste hardloopschoenen die er op de markt zijn.

Wil je ze eens uitproberen of wil je er meer over weten neem dan contact op met Jan Douma van Steenboksport in Groningen of met mij.

20150306_183242